At være i flow

Hvorfor er det så vigtigt at være i flow?

At være i flow i dit liv betyder, at du kan mærke en bevægelse fremad og hen til det, du ønsker. Det betyder at du skaber udvidelse og forandring. Hvis livet bliver blokeret, hvis den levende energi, vi består af, bliver blokeret, så opstår der en usund tilstand, hvor vi mistrives. Kroppen og sindet vil vise dette med forskellige symptomer, og du må gøre noget for at komme til at trives igen. 

Hvis du kun fokuserer på at få fjernet symptomer, og ikke justerer hvordan din overordnede trivsel er, så gør du kun noget i overfladen. Det egentlige problem fortsætter med at eksistere og vil kunne give symptomer igen. Måske er det fyringen fra jobbet eller en stresset arbejdsplads der går forud for de symptomer, du mærker nu. Måske er det svær sygdom hos en nær pårørende. Måske er det et dødsfald eller måske prøver du lidt for krampagtigt at få livet til at være forudsigeligt og trygt. 

Jeg er ikke ekspert 

på hverken kost, motion eller hvordan du bedst lever dit liv. Derimod er jeg ekspert i at leve mit liv, sådan som jeg har gjort i over 60 år. 

Jeg har oplevet ikke at være i flow. Jeg har oplevet at sidde fast, at møde modgang og svigt. Til tider har jeg også kæmpet som en gal for at få styr på livet igen. På et tidspunkt gik det op for mig, at modstanden og kampen mod mistrivslen var med til at gøre det endnu sværere. Jeg begyndte at øve mig i ikke at bruge kræfter på at kæmpe imod. Men ikke nok med det. Jeg lod det negative flyde ind over mig/igennem mig, uden at jeg stoppede det. Den slags åbner op for følelser og erindringer, der gør ondt, men når jeg tillod dem, skete der noget. Tilstanden opløste og ændrede sig med langt større lethed, bare jeg lod flowet og nærværet være bærende i processen. Hvis jeg ikke holdt fast i det der var svært, kom der automatisk flow igen.

Få flow i dit liv igen

Psykoterapeutisk samtale og mindfulnesstræning kan være en måde at få fart i flowet igen. Jeg har selv haft stor glæde af begge dele, og måske giver det også genklang hos dig og kan blive et bidrag på din livsrejse. En rejse som i min optik er intet mindre end uendelig.

Mange hilsner 

Vianne

5.841

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *